4. Pro mlsné jazýčky - vychutnejme si exotiku
Pro mlsné námořnícké jazýčky připravuje každý den den lodní kuchař různé dobroty. Vybíráme tedy několik z jeho delikates:
Mangová zmrzlina
Ingredience: 
•2 velká manga
•5 dl kokosového mléka
•1–2 lžíce medu
•1 cm oloupaného, na plátky nakrájeného zázvoru
•půlka limety
•1–2 kiwi
Příprava:
•mango oloupeme a čtvrtinu dužiny pokrájíme na kousky
•zbytek dužiny rozmixujeme
•přidáme kokosové mléko, med a zázvor a vyškrábeme dužinu a šťávy z limety
•rozmixujeme na hladkou kaši a přidáme kousky manga
•hmotu necháme zmrazit
Ovocný salát
Pomůcky:
•různé druhy exotického ovoce   
•med
•mísa
•kompotové misky
•lžičky
•příborové nože
•desky
Postup:
•oloupeme a omyjeme připravené ovoce
• ovoce nakrájímena malé kousky
•nakrájené ovoce dáme do mísy a dochutíme medem
•hotový salát rozdělíme do menších misek
zdroj:https://clanky.rvp.cz/wp-content/upload/prilohy/2834/cast_projektu___afrika.pdf
Mrkvový salát s rozinkami a banány
- mrkev
 - meruňkový kompot

 - rozinky
 - vlašské ořechy nebo pistácie
 - jablka
 - banány
 - voda
 - moučkový cukr
 - citronová šťáva možno přidat i kousky sladkého (!) pomeranče
 
Postup:
- mrkev nastrouháme na jemno, stejně tak jablko
 - přidáme meruňkový kompot
 - propláchnuté rozinky, ořechy (větší kousky) nebo pistácie
 - banán na plátky, (kousky pomeranče)
 - přilijeme studenou vodu
 - ochutíme citónovou šťávou
 - dle chuti osladíme cukrem
 
